Angst

Er zijn sterke aanwijzingen dat ons land doelbewust in een staat van angst is gebracht. Eerst was dit nog niet zo duidelijk. Als je de eerste beelden zag, dan was dat zeer verontrustend. Nu is dat beslist anders. De ‘pandemie’ bestaat nu alleen nog in woorden, in de media. Er worden grote aantallen testen gedaan. Tests die niet betrouwbaar zijn. (PCR) Het aantal positieve testen loopt weer op, maar het aantal ziekenhuis opnamen niet. Er worden ons allerlei maatregelen opgelegd, afstand houden, mondkapjes op, thuis werken, maar waar is dat op gebaseerd? Demonstraties worden verboden en ook het politie optreden is soms onvoorspelbaar, ruw en hard. Het word steeds duidelijker dat hier een grote invloed word uitgeoefend door de farmaceutische industrie. Grote sommen geld worden 'geïnvesteerd' om er voor te zorgen dat de angst erin blijft zodat straks lucratieve vaccinatieprogramma’s gestart kunnen worden. Dit gaat om miljarden euro’s.

Strikt genomen hebben we nu dus te maken met een kunstmatig in stand gehouden angst ten behoeve van politieke en financiële belangen. Er is niet zo veel fantasie voor nodig om deze 'investeringen' te zien als omkoping.

Het is stuitend om te zien hoe makkelijk onze regering dit spelletje meespeelt. Blijkbaar zijn geld en macht erg verleidelijk voor deze mensen. Maar geld en macht corrumpeert en verblind. Als je deze dingen doet bent je verblind, blind voor de pijn die je aanricht, maar ook blind voor waar je zelf naar toe gaat. Je verhart van binnen en je word bitter. Je mond lacht nog wel, maar je hart word langzaam kouder.

Overdenking: Gevangen in angst of zelf nadenken

Angst voor de dood.

Pop-Out

Najaar 2020

Het is nu inmiddels najaar, en "de aantallen lopen weer op". Wat betekent dan nu? Realiseer je goed dat we voortdurend bang worden gemaakt, ook nu. De berichtgeving is ronduit misleidend. Het oplopen van aantallen zieken en opnames in de IC, in het najaar is statistisch gezien niets bijzonders. Dat gebeurd ieder jaar. Wat niet ieder jaar gebeurd is dat al die gegevens zonder context breed in de media worden uitgemeten. Individuele gevallen worden uitvergroot en misbruikt.

Persoonlijk verhaal: In de sportschool

Zoekende naar twee dumbels vroeg ik, heb je die nog nodig? De ander vraagt, "moet ik ze niet schoonmaken". "Nee, ik ben niet zo bang." Ik hoorde het mezelf zeggen.

Betekent dit, dat ik denk dat ik onkwetsbaar ben, of mezelf groter waan dan ik ben? Nee, natuurlijk niet. Ik heb me door die leugenachtige media niet bang laten maken. Ik ben me er heel erg van bewust dat een mens moet durven leven, dat we ons zelf, als we gezond zijn, niet bang moeten verstoppen achter een niet werkend fop-maskertje, geen smetvrees moeten laten aanpraten en ons niet bang binnen in onze huizen opsluiten. Nee, ik durf te leven en de dagelijkse risico's van het leven te nemen. Ik ben me er van bewust dat ik ziek kan worden, of dood kan gaan, maar ik laat me door die gedachte niet gijzelen.

De hedendaagse media lijken je doelbewust in die buitenproportionele angst te drijven. Maar dat hoef je niet te laten gebeuren. Het menselijk leven word al millennia bedreigd door ziekten. Een gezond lichaam is heel goed in staat om veruit de meeste virusaanvallen af te slaan. De grote slachtingen (pandemieën) uit het verleden werden hoofdzakelijk gevoed door erbarmelijke leefomstandigheden. Slechte hygiene, slecht of bedorven voedsel, te weinig voedsel. Daardoor word je ziek en kwetsbaar.

Wat kun je hier nu mee?