Black Lives Matter

Onze maatschappij word bedreigd door destabiliserende elementen. In Amerika zijn “Back Lives Matter” en “Antifa” daar duidelijke voorbeelden van. Dit zijn militante organisaties die tot doel hebben om de huidige democratieën te destabiliseren en omver te werpen. Het middel wat men gebruikt is afbreken van de grondwet. Ontkennen van de autonomie van mensen en het opdelen van volken in elkaar vijandig gezinde groeperingen.

Black lives Matter gebruikt een vanzelfsprekende waarheid, dat het leven van een mens met een donkere huidskleur waardevol is, en draait dat om door minachtend te doen over mensen met een lichte huid. Op deze manier word het probleem niet opgelost, maar nieuw leven in geblazen! Er zijn zelfs, extremere elementen binnen deze groepering, die menen dat zwarte mensen superieur zijn, net zoals de nazies dat deden in hun tijd.

Ieder leven is waardevol! Het is goed om je te beseffen dat er maar een menselijk ras is. Er zijn wel verschillende volken, maar die staan qua afkomst en genetica bijzonder dicht bij elkaar. Veruit de grootste verschillen tussen mensen zijn cultuurverschillen en aangeleerd gedrag.

Een mens is een divers wezen waarin je grote verschillen kunt vinden. Zo heb je introverte mensen en extroverte mensen, Mannen en vrouwen, verbaal en analytisch of abstract etc. Maar die verschillen zijn niet gebonden aan bepaalde volken, je ziet die diversiteit overal.

De verkramping in het racisme debat